Hemstäd ligger i tiden och jag i hängmattan!

Fler och fler familjer väljer att ta hjälp med hemstädning för att kunna komma hem till ett rent och städat hem. Oftast har man inte städhjälp på grund av lyx utan i de flesta fall är det så att man helt enkelt inte har tid till städningen. Det är oftast barnfamiljer som inte har tid till städningen, jobbar båda föräldrarna fulltid så kan det bli stressigt att hinna med alla aktiviteter och att ta hand om barnen, detta leder till att städningen inte prioriteras och skjuts därför framåt. Har man mycket att göra kan det bli ett lättnad att få bort en del av sakerna på schemat så man får tid till annat, annars kan det lätt bli för mycket.

Tillit

En städfirma kommer ha ditt hus som sin arbetsplats, därför gäller det att du väljer en firma som du har tillit till, det gäller att inte bara välja firma med plånboken utan även en firma du har tillit till. I slutändan blir det ändå inte så dyrt med tanke på RUT avdraget.

Rutavdrag

Rut avdrag är något som kan se till att priset drastiskt förändras på din städhjälp. Om du är berättigad att använda ditt rutavdrag har du 25.000 kronor/år att dra av halva kostnaden på städhjälpen, bor du däremot med en man/fru som också är berättigad till rut-avdrag har ni alltså tillsammans rätt till 50.000 kronor/år med halva kostnaden avdraget.
Behöver du hjälp med städning i Sjuhärad? Få professionell hjälp med RUT-avdrag

Post navigation