Fördelarna med takläggning

Att renovera taket har många fördelar. Först och främst ger det bättre skydd mot väder och vind.  Samtidigt påpekar ofta fastighetsmäklare att det är en god investering för att höja marknadsvärdet – vilket framför allt gynnar de som går i tankar om att sälja fastigheten någon gång i framtiden.

Anlita ett proffs för takläggning i Stockholm

Anlita ett proffs

Ibland behövs hela taket bytas ut vilket både stärker husets skydd och snyggar till utseendet. Många hemmafixare överväger att göra jobbet på egen hand, men det medför alltid stora risker som ofta kan leda till en större kostnad i slutändan. Undertaket behöver exempelvis anpassas efter ventilation och yttertak samt säkerställa att ingen fukt bildas. Det är en konst som är tidskrävande samtidigt som det krävs erfarenhet, säkerhet och hantverksskicklighet.

Chansa inte med kvaliteten, utan låt ett proffs göra jobbet! Din fastighet är inte bara din bostad – oftast är det din dyrbaraste investering.

Renovering och omläggning av många slags tak

Det finns olika typer av material när det kommer till takläggning, allt från tegel och betongpannor till plåt. Vilken typ av takmaterial som man ska välja till vilken fastighet beror bland annat på förutsättningarna för den specifika fastigheten.

Vid en takrenovering så går man igenom taket och byter ut sådant som är i dåligt skick. Vid en hel takomläggning lägger man istället om hela taket.

Med ett renoverat eller ett helt nytt tak ser man till att skydda sitt hus i Stockholm och undvika framtida skador som kan uppstå om taket blir gammalt och slitet. Att se över sitt tak innan det blir för slitet är således en god idé.

Öka livslängden på ditt tak

Livslängden för ett tak beror på vilket material man väljer. Vid en takrenovering kan man välja att byta till ett annat material dock är det viktigt att kontrollera så att taket håller för det material man väljer, annars kan man behöva förstärka konstruktionen.

Så går det till

Vid en takrenovering byter man först ut de delar av taket som är skadade och i dåligt skick. Ofta är det lika bra att byta ut hela taket på en gång. Det avfall som blir tas hand om och lämnar så mycket som möjligt till återvinning eller återbruk. Självklart monteras även hängrännor, stuprör, vindskivor och allt som hör till takets funktion.

Att anlita professionella takläggare är en säkerhet för dig som kund. Du som kund ska kunna vara trygg med att arbetet blir ordentligt utfört och håller under många år.

Post navigation