Dags att planera vintersemester, varför inte i egen fastighet på Mallorca?

MINOLTA DIGITAL CAMERAMånga gånger är det enklare att trivas i nuet om man också har en resort, ett andra boende. Fastigheter i Spanien har varit populärt under många år och Mallorca är ju en av de äldsta destinationerna för charterresor.

Över 100.000 pensionärer har lämnat Sverige för andra länder och får utbetalningar från det svenska pensionssystemet. Siffror framtagna av Pensionsmyndigheten visar på en ökning med en dryg fjärdedel sett över en 10-års period. Speciellt gynnsam blir situationen för en svensk pensionär med höga pensionsinkomster och därmed med hög marginalskatt i Sverige.

 

Hur ordna ett bra boende på Mallorca?

När det gäller boende finns det oftast flera alternativ att välja på. Förutom hotell kan man på många platser hyra hus eller lägenhet. Det är ett bra alternativ när man åker med sin familj eller vänner, då man har möjlighet till självhushåll och det är trevligt när alla är tillsammans och kan umgås. Eller kanske egen fastighet är rätt lösning för dig, när du inte är där kan du ju hyra ut, din fastighetsmäklare hjälper dig med regelverk och lagar som gäller i Spanien. En duktig mäklare på Mallorcafastigheter är Petra Lavin.

 

Varför populärt

Att Spanien tillhör svenskarnas absoluta favoriter när det gäller pensionering utomlands är inte så konstigt med tanke på landets klimat och den relativa närheten till Sverige.

Faktum är dock att du i princip alltid minskar skatten på din pension när du flyttar till Spanien. Detta beror på en mängd faktorer, bl a hur det spanska skattesystemet ser ut, spanska avdrag, svenska regler och inte minst hur dubbelbeskattningsavtalet mellan Sverige och Spanien skall tolkas.

Idag så är det så pass vanligt med svenskar som reser och flyttar till Spanien och i och med att det finns så många landsmän på plats så erbjuder butiker till och med viktiga svenska basvaror som knäckebröd och sill.

 

Köpa en Mallorcafastighet – Fundera lite extra på detta:

– Ha inte för brått, ta dig tid att undersöka utbudet och prisläget. Detta gäller också val av område och ort, det kan vara en fördel att hålla sig till områden där det redan finns skandinaver.

Post navigation