Ansiktsmask K-beauty Sverige Läppstift Korea

K-Beauty är för oss i Sverige ett ganska nytt begrepp. Det handlar om skönhetsprodukter från Sydkorea, och fokus ligger mycket på en effektiv hudvård men som likväl är väldigt skonsam mot huden. Det finns flera olika segment men det som hittills hamnat mest i rampljuset är produkter för återfuktning och solskydd. När det gäller solskydd är vi i Sverige ganska konservativa, och som det soldyrkande folk vi är, behöver vi verkligen få in lite nya influenser på området. Det är ju knappast någon nyhet att solen kan orsaka allvarliga hudskador om vi inte är försiktiga

Läs mer om Ansiktsmask & Läppstift Korea

shutterstock_640724335

Nya kommande trender som vi nu är mycket sugna på att testa:

 

  • AQUA PEELING. Produkten applicerar du på kvällen, efter rengöring med toner, och den exfolierar sedan din hy under natten, samt tillför en större mängd fukt till din hy. Detta har bevisat god effekt mot torra partier och finnar. Morgonen efter vaknar du upp med en strålande hy, återfuktad och verkligen ren på djupet.
  • TVÅTONAT LÄPPSTIFT. Många av skönhetstrender från K-Beauty är inspirerade av landets TV-stjärnor. För det mesta säljer produkter som någon av TV-stjärnorna haft på kvällen, slut redan under morgontimmarna. Senaste exemplet är ett tvåtonat läppstift från Laneige, som i ett drag ger den tvåtonade effekten. Huvudrollsinnehavaren Song hye-Kyo bar detta i den populäraste TV-serien för tillfället, Descendats of the sun, och läppstiftet var en omedelbar succé.
  • FILTERKRÄM. Denna används som en vanlig fuktkräm, men på grund av att den innehåller antingen pärlpuder eller pärlextrakt, suddar den ut imperfektioner. Din hy blir återfuktad, och ser samtidigt strålande fantastisk ut.
  • RENGÖRINGSSTICK. Sedan tidigare är vi vana vid Concealer- och Foundationsticks, men nu är det dags att vänja sig vid ett nytt begrepp, Rengöringssticks. Denna nya produkt från K-Beauty spås bli nästa riktigt stora trend. Idén bakom är att för täta ansiktstvättar torkar ut huden genom att naturliga oljor också tvättas bort. Här har Rengöringssticken en stor funktion att fylla.
  • KÄKBENSCONTOURING. Till skillnad mot västvärldens teknik att lägga contouring för att framhäva kindbenen, vilket är en stark rotad norm, fokuserar den nya trenden istället på att framhäva käkben. Genom käkbenscontouring, sminkar koreanska kvinnor fram ett v-format käkben, vilket får till följd att deras ansikte ser mindre och nättare ut. Detta lär med stor säkerhet bli nästa stora trend även i västvärlden.

Post navigation