Klockan – mer än bara tid

Från början var klockan en lyx, den visade pondus och rikedom. Den hängde i västen och stoppades i fickan, den var en accessoar för de förmögna. Sedan blev den allemans egendom och det viktiga var dess funktioner om att kunna visa tid och kanske väcka en på morgonen. Den såg till så att man kom i tid till skolan eller jobbet. Idag har de flesta av oss en smartphone, dator eller surfplatta som sköter allt från tidtagning till att fungera som väckarklocka. Men en modern klocka handlar om så mycket mer än det. Klockans funktion idag har återgått till att vara ett attribut som säger något om dig som ägare och vad du vill förmedla till din omgivning.

Trender

Mode och trender har alltid styrt klädval, hur vi vill uttrycka oss och kanske inom vilken grupp vi tillhör. Detta stämmer mer än någonsin idag. Det finns numera så många stilar och trender, och ditt val av kläder, accessoarer, smartphones och även bil säger något om dig. Detsamma gör ditt val av klocka. Den visar din personlighet och den skapar en image av vem du är.

Så vad vill du att den ska förmedla? Det kanske är så att funktionerna fortfarande styr ditt val. Att kunna koppla upp sig mot sin Mac eller iPhone och ha all information på klockan kan vara ett krav, även detta sänder ut signaler om vem du är. Kombinera med rätt kläder så kan din omgivning enkelt läsa av om du bär den för att du gillar teknik eller för att du ser den som ett nyttigt verktyg i ditt arbete.

Väljer du en elegant, stilfull klocka med rena linjer? Detta signalerar en säker person med stort självförtroende som inte behöver stort och pråligt för att synas. Du kanske väljer att ha en klocka i arbetet och en på fritiden, även det kommer att berätta mycket om dig.

Modebranschen har nappat

Inom modebranschen har man tagit till sig denna trend och urvalet av modeller och klockor är enormt. De kan matchas i alltifrån stil till färg. Det finns i princip en perfekt klocka för vilken stil du än har, samt oavsett om det är för jobb, fritid eller fest. Kretsen är sluten och klockan är vad den en gång var – en spegling av sin ägare.

Post navigation