Hur ser trenderna ut 2016 vad gäller hälsa, kost och träning?

Precis som inom mycket annat så styr olika trender oss när det kommer till hälsa, kost och träning. Vad är det som är nytt och hur kan vi förbättra vår livsstil? 2016 är inget undantag och vi har kikat på vad som händer inom de olika områdena.

Kost

Överlag präglas 2016 av ett hälsosammare tänk. Veganmat och japanskt dominerar, pasta byts ut mot skruvade grönsaker och linser och böner används mer i matlagningen. Oljor, alger och vegetariskt är viktiga ingredienser i kosten och maten ska ha ett mervärde, det vill säga att det både ska vara näringsrikt, nyttigt och ha hög kvalitet. Trenden att förbättra kosthållningen håller i sig och att hitta sin egen matreligion står i fokus. Det blir vanligare att ta råd från en kostexpert för att se vad som passar en själv och den livsstil man lever.

 

Träning

Högintensiv träning fortsätter att vara populärt då många känner att de får ut mer av träningen i ett för övrigt tight schema och utnyttjar gärna personliga tränare för att uppnå maximalt upplägg för sin egen träning. Vad som kommer mer och mer är back to basic där mycket träning flyttas ut i naturen och bort från lokaler. Många upplever att tiden inte räcker till och detta mynnar ut i att yoga, meditation och andra avslappnande övningar ökar.

 

Kvalitet

Det som kan sägas styra mest är kvalitetstänk när det kommer till både mat och träning. Folk betalar hellre mer för att få dricka ett gott glas vin än köper en flaska mediokert vin, och man köper hellre ekologiska produkter och rättvisemärkta varor. Man satsar på personliga rådgivare för att öka kvaliteten på både kost och träning, även om det kostar lite mer. Trenden att se kroppen som helhet är här för att stanna eftersom strävan att öka sitt välmående fortsätter.

Post navigation