Livskvalitet och livsnjutning – En god Svensk öl!

Det finns få saker som får oss att känna ökad känsla av livskvalitet som när vi får unna oss något gott. Oftast sker detta under semestertider men det behöver inte vara så. Att njuta av livet behöver varken vara tids- eller platsbegränsat. Många söker meditation och yoga för att finna harmonin i livet, men träningspasset ska klämmas in. Med ett pressat tidsschema fyllt av arbete, träning och vardagsbestyr känns behovet av att kunna koppla av och njuta ännu större, och det är inget som endast bör ske 4 korta veckor om året. Vem har inte njutit av en iskall god öl en dag på stranden? Känslan av välbefinnande har fått dig att njuta än mer av värmen och stranden. Det är semester det!

Öl är nog det som förknippas mest med antingen semester, grillkvällar på sommaren eller en vända på krogen. Samtliga tillfällen är sådana då vi vill skapa en förhöjd livskvalitet och ge oss själva något extra efter en hård arbetsvecka, eller rentav ett arbetsår. Semesterresan går till varmare breddgrader och en lokal smakrik öl sippas sittandes på balkongen. Njutning! Arbetsveckan slutar med en afterwork med kollegorna och en läskande öl med lite tilltugg beställs in. Kvalitet! Grillen laddas en kväll och dina vänner kommer förbi för att grilla lite karré och korv. Ett par kalla öl serveras och känslan av samvaro och ro infinner sig. Det är kvällar som dessa som vi svenskar längtar efter och som fyller oss med energi.

För vem har inte sett Pripps Blås reklam med segelbåtar, saltstänkta klippor med en iskall öl i förgrunden och Tomas Ledins schlagerdänga om sol och värme? Sommaren är nog det som vi förknippar mest med livskvalitet och njutning, kanske för att den är så kort och intensiv. Kanske än mer med en svensk öl från bryggeri i Göteborg. En god öl skapar förutsättningar och ger det lilla extra till många event, men det ger framför allt en känsla av att du unnar dig något. Det ger avslappning, njutning och en god smakupplevelse.

Post navigation